Kuppproduktion var från början namnet på en grupp av två personer. Namnet kommer ifrån viljan att göra det oväntade, att kuppa. Idag så står namnet även för den bredd Kuppproduktion arbetar med, det som blivit Emil Åkerös signum.

Kuppproduktions grundare Emil Åkerö är en kulturvetare som specialiserat sig på gestaltningen av HBTQ-personer. Emil har erfarenhet av teater, journalistik, konstnärligt skapande och av att leda olika projekt med fokus på jämlikhet och kultur. Genom sin blandande erfarenhet inom olika områden så är Emil en resurs med bred kompetens och analytisk förmåga som kommer till nytta på olika sätt. För sitt arbete har Emil fått ta emot flera olika priser, bland annat Västervik Lion Clubs Ungdomsstipendium för framstående kulturgärning 2006 och Akademiska föreningens pris 2009 (för sitt arbete med Regnbågen, tillsammans med Johan Nordström och Lex Björsmo).

Som akademiker är Emil inriktad på gestaltningen av hbtq-personer vilket han för tillfället studerar ytterligare vid Masterprogrammet i Kultur- och mediagestaltning vid Linköpings universitet.

Visa Emil Åkerös profil på LinkedIn Gå till Emil Åkerös profil

Hemsidan är designad av Elizabet Westerlund.

Samarbetspartners:

Add Gender (Jämställdhetskonsulter)

På Kanten (Koncept och utställningar)

Karin Hägglund (Grafisk form)

Elisabeth Ohlson Wallin (Foto)

Frida Knutsson (Hälsa, artist och event)

CT Marknadskraft (Marknadsföring)

Linköpings Guideklubb

 

Ansluten till:

SveGuide

Svenska ICOM

Genusföretagarna

Publicistklubben

Kontaktuppgifter

emil.akero@kuppproduktion.se
073-3269669

Kuppproduktion
Emil Åkerö
Kaserngatan 31 3tr
582 28 Linköping

Innehar F–skattesedel

Emil på Twitter
Kuppproduktion på Facebook

Eller använd kontaktformuläret nedan: